Želim vedeti vse

Polarni medved

Pin
Send
Share
Send


On polarni medved je a žival sesalci za katero so značilni poudarjeni gobček, nekoliko zmečkana glava in beli lasje. Kot pove že ime, ta vrsta spada v družinsko skupino medvedi ali uridi in živi v polarnem območju (natančneje na območju Šiška severni pol ).

Tudi klicani beli medved , polarni medved je eden izmed mesojede največji na planetu. To je a superpredator : Nahaja se v zgornjem delu prehranske verige in nima naravnih plenilcev.

Polarni medved je, tako kot ostali uridi, plantigrad . To pomeni, da pri gibanju podpira celoten podplat rok in nog na površini. Velika velikost, debelo krzno, kremplji in oči Majhne so druge lastnosti, ki ga definirajo.

Naravni habitat polarnega medveda so severna morska območja v Kanada , Aljaska , Norveška , Grenlandije in Sibirija . Zahvaljujoč odličnim plavalnim sposobnostim lahko lovite ribe , morže in tesnila nahraniti

Po plavanju se polarni medvedi običajno premaknejo ledene rogove dobiti hrana . Na kopnem se lahko prehranjujejo severni jelen .

On biti človek Po drugi strani je glavna grožnja polarnih medvedov. The Eskimi Na primer, uporabljali so jih za lov na kožo in meso. Ti medvedi so ponavadi žrtve športnih lovcev in ljudi, ki jih ubijejo, da ne bi napadli domačih živali ali vstopili v vasi.

Glavno tveganje za preživetje polarnih medvedov pa je onesnaženje . Zaradi globalno segrevanje , njegov ekosistem trpi spremembe, ki ogrožajo njegovo preživetje.

Pin
Send
Share
Send